U bent hier

Kandidaten

Kandidaat 1: Dirk Poot

1. Dirk Poot
Dirk (44) heeft bedrijfskunde en geneeskunde gestudeerd. Hij is werkzaam als programmeur en ontwikkelt medische applicaties. Voor Dirk is een vrij internet een voorwaarde voor een open en democratische samenleving, een bron van inspiratie en kennis, en vooral ook een bron van kritische informatievoorziening.
Lees meer over Dirk.

Kandidaat 2: Danny Palic

2. Danny Palic
Een betere wereld begint bij jezelf. Dat is wat Danny (33) al vroeg geleerd heeft en is nu het motto waarmee hij zich als politicus wil profileren. Hij staat voor een politiek die niet draait om het bekritiseren van anderen en het klagen over de stand van zaken, maar die als uitgangspunt heeft om stap voor stap doelstellingen te bereiken vanuit een gedegen actieplan.
Lees meer over Danny.

Kandidaat 3: Rodger van Doorn

3. Rodger van Doorn
Rodger (29) is opgegroeid in het soms zonnige Zandvoort aan Zee in een horecafamilie, waardoor hij al op jonge leeftijd leerde wat het betekent om hard te werken. Na de middelbare school verruilt hij het horecawerk voor een baan in het facilitaire management. In 2011 studeert hij af als facilitair manager aan de Haagse Hogeschool en tot op heden werkt hij bij een aanbieder van facilitaire diensten in de Randstad.
Lees meer over Rodger.

Kandidaat 4: Patriek Lesparre

4. Patriek Lesparre
Van zijn ouders heeft Patriek (34) geleerd om zelf een mening te vormen en te beslissen over zijn eigen leven. De koppeling tussen zijn sterke rechtvaardigheidsgevoel en zijn interesse in politiek ontstaat als hij een demonstratie voor de vrijlating van Bradley Manning aangrijpt om actief te worden bij de Piratenpartij.
Lees meer over Patriek.

Kandidaat 5: Catharina Bethlehem

5. Catharina Bethlehem
Catharina (50) is opgegroeid in een familie van zelfstandig ondernemers die actief is in de gemeentepolitiek en veel andere maatschappelijke organisaties. Na een carrière van twintig jaar bij verschillende gemeenten, onder andere als beleidsadviseur sociale zaken, werkt zij dankzij internet sinds 2003 als zelfstandig onderneemster.
Lees meer over Catharina.

Kandidaat 6: David van Deijk

6. David van Deijk
David (31) is al van jongs af aan geïnteresseerd in mensen en technologie. Als kind is hij actief binnen de Jonge Onderzoekers, waar hij al vroeg in aanraking komt met het internet. In zijn studententijd in Eindhoven maakt hij de gaming-community ZVDK tot nationaal succes, en is hij voorzitter van studentencomputervereniging Stack. In deze tijd leert hij via internet met grote groepen vrijwilligers samen te werken. Na zijn studie wiskunde begint hij als programmeur bij diverse internetbedrijven.
Lees meer over David.

Kandidaat 7: Roberto Moretti

7. Roberto Moretti
Op zijn 11e doet Roberto (21) al succesvol mee aan het (politieke) jeugddebat. Zijn interesse ligt bij politieke, sociaal-maatschappelijke en sociaaleconomische ontwikkelingen, technologie en het internet.
Lees meer over Roberto.

Kandidaat 8: Jan Hopmans

8. Jan Hopmans
Jan (23) loopt zowel binnen zijn studie communicatie en multimedia als in zijn toekomstbeeld aan tegen de beperkingen die de huidige auteursrechtwetgeving opwerpt. Door deze wetgeving kunnen creatieve projecten vaak moeilijk worden uitgevoerd of kosten ze onnodig veel geld. Jan is daarom voorvechter van een wijziging van de auteursrechtwetgeving die in de huidige vorm in zijn ogen niet meer past bij deze tijd.
Lees meer over Jan.

Kandidaat 9: Dylan Hallegraeff

9. Dylan Hallegraeff
Vanuit zijn technisch-creatieve achtergrond wil Dylan (32) samen met de Piratenpartij het beleid veranderen door mensen bewust te maken van het belang van een vrije informatiesamenleving. Naar zijn mening is de huidige wetgeving rondom auteursrechten en patenten een slechte grap. Een systeem dat ooit met de beste bedoelingen is opgezet om creativiteit te stimuleren sorteert nu het tegenovergestelde effect.
Lees meer over Dylan.

Kandidaat 10: Mark Jansen

10. Mark Jansen
Voor Mark (24) was de aanleiding om de Piratenpartij te volgen 1. het besluit van de overheid dat een burger zich te allen tijde en overal moet kunnen legitimeren, en 2. dat een burger bij het afhalen van een vervangend identiteitsbewijs of paspoort nu verplicht is om haar vingerafdrukken af te geven. Beide maatregelen passen in de context van een politiebureau en dan alleen op voorwaarde dat een burger daadwerkelijk verdacht wordt van een ernstig misdrijf. Maatregelen zoals deze horen niet thuis in de Nederlandse rechtsstaat waar een uitgangspunt is dat iemand onschuldig is tot het tegendeel wordt bewezen.
Lees meer over Mark.

Kandidaat 11: Samir Allioui

11. Samir Allioui
Samir (29) is een early-adopter van dingen die hem aan het hart gaan. Deze drang om goede dingen over te nemen mondt uiteindelijk uit in het mede opzetten van de Nederlandse Piratenpartij (2006), naar Zweeds voorbeeld. Inmiddels bestaan er in meer dan zestig landen Piratenpartijen, een teken dat Piraten hier zijn om te blijven.
Lees meer over Samir.